Meesterlijke gewoontes

Kleine gewoontes, grote resultaten

Wil jij je productiviteit verbeteren? Wil je meer uit de dag halen of gezonder leven? Wat het ook is dat je wilt bereiken, gewoontes zijn de sleutel tot het ontgrendelen van je potentieel.

Hoe je voor eens en voor altijd nieuwe gewoontes aanleert en ongewenste gewoontes afleert, leer je in de meest complete online training over gewoontes.

De training is gebaseerd op 12 jaar ervaring als ondernemers- en persoonlijk leiderschapscoach en het op de voet volgen van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering.

Kilimanjaro beklimmen

Wat zijn gewoontes en waarom zijn ze zo belangrijk?

Gewoontes zijn automatisch gedragingen of routines die diep verankerd liggen in ons dagelijks leven. Vanaf het moment dat we ‘s ochtends wakker worden tot het moment waarop we ‘s avonds gaan slapen, vormen gewoontes onze acties en beslissingen. Door hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk simpel gezegd: “Je bent wat je doet.” Oftewel, je bent je gewoontes.

Door de psychologie van gewoontes te begrijpen, kunnen we hun kracht benutten voor positieve verandering. Of het nu gaat om het verbeteren van productiviteit of het vormen van een gezondere levensstijl, de juiste gewoontes leiden je naar een succesvoller en gelukkiger leven.

"Je bent wat je doet"
- Roos Vonk

Online Training Meesterlijke Gewoontes

 • Alle kennis en tools in één online training
 • Het perfecte moment om stil te staan bij hoe je leven nu is en wat je doelen en dromen zijn
 • Een frisse blik werpen op je goede en slechte gewoontes
 • Stap voor stap uitleg hoe je goede gewoontes vormt
 • Stap voor stap uitleg hoe je slechte gewoontes afleert
 • (Optioneel) persoonlijke begeleiding voor 6 maanden

Waarom deze training?

De online training Meesterlijke Gewoontes is een cadeau aan jezelf.

Door het doen van de training neem je je huidige gewoontes onder de loep, sta je stil bij hoe je leven nu is en hoe jij je leven nu écht wilt inrichten.

Door middel van een unieke en eenvoudige methode vorm je nieuwe succesvolle gewoontes en neem je afscheid van oude gewoontes die je niet meer dienen.

Blok 1: De kracht van gewoontes

We trappen af met de psychologie over hoe je wordt wie je wilt zijn en de echte kracht van gewoontes.

We bespreken hoe gewoontes de sleutel zijn tot het ontwaken van sluimerend potentieel en ook waarom de focus op doelen funest is voor verandering.

Blok 2:
Bezint eer gij begint

Een blok waarin we inzoomen op je doelen, ambities en dromen. Wat wil je bereiken zodat je in een later blok kunt bepalen welke gewoontes horen daarbij.

Blok 3:
Terug naar de tekentafel

“Een goede voorbereiding is het halve werk”, is een bekend gezegde. Bij het ontwikkelen van gewoontes is dit een must!

In dit blok ga je terug naar de tekentafel, maak je een ontwerp van je gewenste gewoontes en tref je de eerste voorbereidingen.

Ook delen we één van de meest voorkomende valkuilen.

Blok 4:
Gewoontes ontwerpen

In dit blok leren we over de verschillende soorten gewoontes en gaan we aan de slag met het toepassen van je eerste nieuwe gewoonte.

Ook krijg je antwoorden op vragen als hoe lang het duurt voordat je een gewoonte hebt gevormd en hoe je gewoontes kunt koppelen om bijvoorbeeld een ochtend- en/of avondritueel te ontwikkelen.  

Blok 5:
De waarheid over motivatie en wilskracht

In dit blok leer je waarom motivatie en wilskracht onbetrouwbare krachten zijn bij het vormen van nieuwe gewoontes. 

Blok 6:
Het volhouden van gewoontes

Wat maakt dat sommige mensen heel goed zijn in het volhouden van gewoontes en anderen juist niet? Wat is het geheim achter het volhouden van gewoontes? En hoe kan je ervoor zorgen dat je nooit meer terugvalt in oude, ongewenste, gewoontes?

Alle antwoorden hierop vind je in blok 6. Ook maak je kennis met de innovatieve app Habit tracker, om het volhouden van je nieuwe gewoontes nog makkelijker te maken.

Blok 7:
Gewoontes afleren en vervangen

Voor velen het belangrijkste blok waarin je leert hoe je in 4 stappen voor eens en voor altijd afrekent met slechte gewoontes.

Daarnaast bespreken we de verschillende strategieën om ongewenste gewoontes te doorbreken en vervangen met gewoontes die je wel dienen.

Door mijn 12 jaar ervaring als ondernemers- en persoonlijk leiderschapscoach en het op de voet volgen van de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van gedragsverandering, is deze training tot stand gekomen. Door middel van de eenvoudige methode die ik heb ontwikkeld om gewoontes aan- en af te leren, heb ik zelf mogen ervaren hoe ik productiever, effectiever, doelgerichter en vooral gelukkiger ben geworden. Dit gun ik ook anderen.

Vaak krijg ik te horen dat iemand niet alles uit zijn of haar leven haalt. Door de waan van de dag – en vaak ook diepere blokkades – zetten mensen niet de stappen die zij eigenlijk zouden willen zetten. Ik zie het als mijn missie om hier doorheen te breken en mensen de tools te geven om hun volle potentieel te leven en hun dromen waar te maken.

Ik hoop dat ik mijn kennis en tools met je mag delen en daarmee je leven te verrijken met nieuwe diepgaande ervaringen.

Tom

Veelgestelde vragen

 • Alle psychologie en wetenschap over gewoontes in 8 verdiepende lessen met meer dan 30 modules
 • Dé tools om de juiste gewoontes te bereiken (en te behouden) en ongewenste gewoontes voorgoed vaarwel te zeggen
 • Online studieomgeving met persoonlijk profiel
 • 6 maanden toegang tot het lesmateriaal
 • Toegang tot de innovatieve Habit Tracker en de iOS & Android APP
 • Persoonlijke coaching (wel mogelijk indien gewenst)

Je hebt 6 maanden toegang tot al het lesmateriaal, dus je kunt studeren in je eigen tempo.

Schrijf je hier in:

Uitzonderlijke ervaringen komen niet vanzelf. Wacht niet langer en meld je aan via onderstaand formulier.

Heb je nog vragen? Neem contact op via whatsapp of plan een vrijblijvende belafspraak in.

×